28 - 29 iunie 2012, Predeal


 

Editii anterioare

 
2013

Participanti
 
116 participanti au asistat alaturi de echipa Intergraph Computer Services si partenerii editiei, Connections Consult, Industrial Software si PMSolutions la prezentari si seminarii tehnice in cele doua zile ale evenimentului, 27 si 28 iunie 2013. La fel ca in fiecare an, printre vorbitori si participanti, s-au regasit reprezentanti ai administratiilor publice sau agentiilor locale, regionale sau nationale, companiilor din sectorul de electricitate si gaz, siguranta nationala si locala precum si reprezentanti ai presei.

Printre vorbitori sau participanti s-au numarat si reprezentantul corporatiei Intergraph, domnul Leos Svoboda, director regional pe zona Europa de Est si Russia/CSI in domeniul utilitati si telecomunicatii, care a sustinut si o prezentare in deschiderea conferintei, doamna Ileana Spiroiu, director al Centrului National de Cartografie, domnul Gheorghe Patrascu, arhitect sef al Municipiului Bucuresti, domnul Claudiu Zoicas, Consilier al Delegatiei permanente a Romaniei la NATO, precum si multi altii.

Tema conferintei
 
Tema principala a conferintei a fost „Comunicare geospatiala pentru decizii in timp real”, prezentarile si discutiile fiind concepute pentru a aduce in prim plan necesitatea comunicarii dintre institutiile romanesti.

La masa rotunda, moderata de Marcel Foca, la care au participat doamna Ileana Spiroiu, director al Centrului National de Cartografie, domnii Adrian Ceparu si Florin Irimia, SCPA Ceparu si Irimia, domnul Catalin Hristea, director general PMSolutions si domnul Adrian Ilie, managing partner Synergetics Corporation, discutiile au fost concentrate in jurul subiectului achizitiilor publice, cei cinci invitati avand o vasta experienta in acest domeniu.

Prezentari
 
27 iunie

Leos Svoboda, Intergraph: Intergraph Corporation - Noutati
Marcel Foca, ICS: Comunicare geospatiala pentru decizii in timp real
Gheorghe Patrascu, PM Bucuresti si Tiberiu Florescu, UAUIM: PUG Dinamic
Gheorghe Andrei si Paul Millea, MAI-DGMO: Gestiunea in timp real a evenimentelor majore de ordine publica
 
28 iunie

Seminarii Administratie Publica Locala si Centrala, Utilitati

Vlad Loghin, ICS: Noutati tehnologice
Comunicare geospatiala pentru decizii in timp real in administratia publica si companiile de utilitati (nationale si regionale/locale) - Moderatori: Maria Visan si Vlad Loghin (ICS)
1. Comunicare intre institutii centrale si o companie de utilitati - Maria Visan (ICS)
2. Comunicare intre subunitatile unei companii de gospodarire comunala - Marius Monea si Mihai Rotaru (Apa CTTA Alba)
3. Comunicare intre o administratie locala si proiectantii de urbanism - Constantin Moga (CJ Mures)
4. Comunicare intre o administratie locala şi cetateni - (PM Bucureşti), Constantin Moga (CJ Mures)
5. Comunicare intre o administraþie locala si o companie de utilitati - Constantin Moga (CJ Mureş)
6. SIAFIM – un potential hub de comunicare in lupta impotriva incendiilor - Angela Ionita (Academia Romana)

Seminarii Ordine Publica, Aparare si Intelligence 

Noutati tehnologice - Doina Zamfirescu (ICS)
Comunicare geospatiala pentru decizii în timp real în realizarea sigurantei nationale, apararii si ordinii publice - Moderatori: Doina Zamfirescu si Florin Ivascu (ICS)
1. Geo-Managementul Resurselor de Ordine Publica. Concepte si aplicatii practice cu tehnologie suport: Ingeea
Urban Safety 2.0 - Raul Gherman si Florin Ivascu (ICS)
2. Informatii geospatiale aplicate în intelligence - Dan Raducanu (Academia Tehnica Militara)
3. ”Hotul inteligent” din retele: Edge Frontier! - Raul Gherman si Florin Ivascu (ICS)
 
Evenimente in cadrul conferintei
 
Telefonul fara fir geospatial. La sfarsitul primei zile de prezentari, invitatii au fost impartiti in cinci echipe si au participat la concursul conferintei, pentru o competitie geospatiala incitanta ce a suspus atentiei inca o data tema conferintei.

Fiecare dintre echipe a primit un model tiparit al "Cheii" si un set de instructiuni codate si incomplete. In urma rundelor speciale, reprezentantii echipelor puteau completa setul de instructiuni primite comunicand eficient cu ceilalti, chiar si atunci cand acest lucru era greu de realizat datorita regulilor impuse. Cheia finalizata era un model al Statiei Spatiale Internationale, un simbol pentru comunicare si cooperare. O singura echipa a reusit sa realizeze modelul conform originalului si a revendicat premiile pus in joc.

Premiile Intergraph Computer Services 2013. In timpul cinei festive de la restaurantul Panoramic, s-a tinut ceremonia de premiere a celor mai valoroase proiecte si initiative ale ultimului an din perspectiva Intergraph. Acestea au fost:

  • "Premiului pentru efort sustinut si perseverenta" - Primaria Municipiului Sibiu
  • "Premiul pentru impact social" - Consiliul Judetean Mures
  • "Premiul pentru promovarea domeniului geospatial" - Gheorghe Patrascu
  • "Premiul pentru pionierat geospatial" - Apa C.T.T.A. Alba
  • "Premiul pentru inovatie geospatiala" - IGPR

Concursul de postere. Anul acesta au fost inscrise la concurs 11 postere, considerate de participanti atat interesante cat si frumos realizate.In timpul cinei festive, autorii au avut ocazia sa isi sustina creatiile printr-o scurta prezentare, iar participantii au ales prin vot cele mai reusite trei postere:

  • „Interogari spatiale instantanee” - Florin Soparla, IGPR
  • „Probability becomes Fact” - Alina Arucsandrei, IGPR
  • „Solutia geospatiala a Companiei de Apa Somes” - Nicolae Matis, Compania de Apa Somes

inapoi

Copyright 2022 © Intergraph Computer Services