28 - 29 iunie 2012, Predeal


 

Editii anterioare

 
2011

Participanti

 

La editia din 2011 au participat 97 de persoane care s-au inscris la eveniment si au asistat alaturi de echipa Intergraph Computer Services la prezentari si seminarii tehnice. Printre vorbitori sau participanti, au fost prezente la conferinta administratii publice sau agentii locale, regionale sau nationale, companii din sectorul de electricitate si gaz, siguranta nationala si locala precum si reprezentanti ai presei.

 

Printre invitati s-au numarat si reprezentantul corporatiei Intergraph, domnul Robert Nagy, Account and Channel BD Manager pentru Sud-Estul Europei la Intergraph, care a sustinut si o prezentare in deschiderea conferintei. Printre invitatii romani s-au numarat si doamna Sevil Sumanariu, Presedinte ANIAP, domnul Constantin Ene, Director General Adjunct al ANCPI, domnul Victor Dinculescu, Director Adjunct Directia Diseminare Informatii Statistice si Relatii cu Publicul al INS, domnul Gheorghe Patrascu, Arhitect Sef al Municipiului Bucuresti, domnul Adrian Gabor, Viceprimar al Municipiului Brasov, domnul Bogdan Matisan, Viceprimar al Municipiului Focsani si domnul Gabriel Vasile, Editor sef la revista Market Watch, precum si multi altii.


Tema conferintei

 

Anul acesta, tema principala a conferintei a fost Solutiile geospatiale - inceputul maturizarii. Aceasta s-a regasit in majoritatea prezentarilor teoretice din prima zi de conferinta, dar si in discutiile interactive de la masa rotunda moderata de doamna Sevil Sumanariu, Presedinte ANIAP si unde au fost invitati domnul Victor Dinculescu, Director Adjunct Direcţia Diseminare Informaţii Statistice şi Relaţii cu Publicul al INS, domnul Constantin Ene, Director General Adjunct al ANCPI, domnul Gheorghe Patrascu, Arhitect Sef al Municipiului Bucuresti, domnul Corneliu Grigore, Director Prim-adjunct STS, domnul Wili Apreutesei, Sef UCAI, IGPR.


Prezentari

 

16 iunie


 • Robert Nagy, Intergraph: News from Intergraph Corporation
 • Constantin Ene, ANCPI si Victor Dinculescu, INS: Decizii geospatiale de impact national: RELUAT si sectorizarea pentru RPL
 • Wili Apreutesei, IGPR: Managementul planificarii si raportarii operative in IGPR
 • Gabriel Gligor, Oracle: Decizii mai bune folosinf datele geospatiale
 • Masa rotunda moderata de Sevil Sumanariu, ANIAP: Solutiile geospatiale din Romania - inceputul maturizarii

 

17 iunie


Studii de caz


 • Carmen Misinszki, PM Oradea: Oradea de pe o zi pe alta
 • Silvia Baciu, PM Alba Iulia: PM Alba, un nou capitol
 • Adrian Imireanu, PM Focsani: Focsani - lectii invatate
 • Gabriela Vlad, PM Brasov: Fundamentarea deciziilor in Brasov
 • Catalin Hristea, PMSolutions: Ce alegem: un proiect custom sau unul gata facut?
 • Marcel Foca, ICS: Imbunatatirea calitatii vietii romanilor - criteriul ultim de evaluare a eficientei fondurilor investite intr-o solutie geospatiala


Ateliere tehnice


 • Marcel Foca, ICS: A treia dimensiune a tehnologiilor geospatiale: GM3D 
 • Maria Visan, ICS si Raul Gherman, ICS: G/Tech si I/Cad - Urmatorul nivel in tehnologiile avansate
 • Marcel Foca, ICS: Integrarea: cheia convietuirii fericite intre GIS si alte sisteme informatice
 • Maria Visan, ICS si Margareta Dobrescu, ICS: Tu intrebi, noi iti raspundem

 

Evenimente in cadrul conferintei

 

Concursul “Bingo Geospatial”. La sfarsitul primei zile de prezentari, invitatii au fost impartiti in sapte echipe care au participat la concursul conferintei, pentru o competitie geospatiala incitanta. La inceput fiecare echipa a primit cate un carton pe care erau desenate 16 patrate care contineau fie intrebari, fie probe speciale. Pentru a castiga, fiecare echipa trebuia sa faca minim 3 probe speciale si sa raspunda corect la toate intrebarile. Pentru ca un raspuns sa fie considerat corect, trebuia sa contina si semnatura unui reprezentant al institutiei la care raspunsul facea referire. Echipa care a avut prima toate raspunsurile complete si a strigat in cor "BINGO!" a fost desemnata castigatoare. Intrebarile au fost legate de activitatea geospatiala din Romania si solutiile implementate de ICS, institutiile implicate in proiecte geospatiale si editii anterioare ale conferintei Lumea Geospatiala. Intregul concurs a fost creat pentru a evidentia nevoia de comunicare si cooperare intre institutii pentru a obtine date valide, dar si pentru a face cunoscute participantilor informatii inedite despre domeniul geospatial in Romania.

  

Premiile Intergraph Computer Services 2011. In timpul cinei festive de la restaurantul Cheile Gradistei, s-a tinut ceremonia de premiere a celor mai valoroase proiecte si initiative ale ultimului an din perspectiva Intergraph. Acestea au fost:  

 • Premiul pentru efort sustinut si perseverenta - Carmen Misinszki - Primaria Municipiului Oradea
 • Premiul pentru promovarea domeniului geospatial - Ilona Csortan - Consiliul Judetean Mures
 • Premiul pentru comunicare geospatiala inter - institutionala - ANCPI
 • Premiul pentru comunicare geospatiala inter - institutionala - INS
 • Premiul pentru impact national - IGPR
 

Concursul de postere. Anul acesta au fost inscrise in concurs opt postere foarte interesante si foarte apreciate de participantii la conferinta. Peste 50 dintre acestia au votat si le-au ales pe cele mai reusite trei. Acestea au fost: „GeoMedia – Adaptare eficienta la cerinte de interconectivitate” realizat de Titus - Luigi Sultan, IGPR „GIS - Connecting People” realizat de Cozmin Ciovica, Primaria Municipiului Sibiu si „Solutii geospatiale pentru oprirea incalzirii globale” realizat de Sorin Borza, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu.

 


inapoi

Copyright 2022 © Intergraph Computer Services