28 - 29 iunie 2012, Predeal


 

Editii anterioare

 
2009


Participanti
Prezentari
Evenimente in cadrul conferintei

Participanti

Editia din 2009 s-a bucurat de un numar de 100 de participanti care s-au inscris la eveniment si au asistat alaturi de echipa Intergraph Computer Services la prezentari si demonstratii in sala Auditorium a hotelului International. Printre vorbitori sau participanti, au fost prezente la conferinta administratii publice sau agentii locale, regionale sau nationale, companii din sectorul de electricitate, siguranta nationala si locala precum si reprezentanti ai presei.

Printre invitati s-a numarat si reprezentantul corporatiei Intergraph, domnul Leos Svoboda, Director Regional pentru divizia Security, Government & Infrastructure pentru zona Europa Centrala si de Sud-Est si Director General al Intergraph Cehia, care a sustinut si o prezentare in deschiderea conferintei. Printre invitatii romani s-au numarat domnul Mihai Busuioc, presedinte al Agentiei Nationale pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), domnul Adrian Bucura, director de IT la Primaria Sibiu, domnul Marian Tutilescu, chestor principal de politie in cadrul Ministerul Internelor si al Reformei Administrative, precum si multi altii.
sus

Prezentari

11 iunie

Prezentari teoretice

 • Leos Svoboda, Intergraph CS: Noutaţi in Intergraph Corporation
 • Marcel Foca, ICS: Ingeea - Soluţii Intergraph pentru Romania
 • Razvan Baciu, Microsoft: Soluţia Microsoft pentru administraţie
 • Mihai Busuioc, ANCPI: ANCPI face primul pas
 • Sevil Sumanariu, UNCJR: Impactul descentralizarii administraţiilor publice asupra soluţiilor geospaţiale

Masa rotunda

 • Invitaţi:  Sevil Sumanariu, UNCJR; Catalin Hristea, PM Solutions; Radu Onofrei, Romactiv; Mihai Pocanschi, ADR Centru; moderator:  Marcel Foca, ICS: Surse de finanţare a soluţiilor  geospaţiale

12 iunie

Studii de caz

 • Mariana Nica, CPUMB: Vitalitatea Bucurestiului, susţinuta cu o soluţie geospaţiala
 • Bogdan Niţescu, CJ Constanţa: SIGRIT - Soluţie profesionala pentru reducerea riscului la inundaţii
 • Angela Ioniţa/Adrian Zafiu & parteneriat OPTIMTRAF (UPIT, UPB, IMT, ICS, IGP), Institutul de Cercetari pt. Inteligenţa Artificiala – Academia Romana: Simulator software pentru managementul traficului urban bazat pe informaţii geospaţiale
 • Nicolae Paraschiv, PM Brasov: Soluţia geospaţiala - fundamentul managementului electoral
 • Adrian Bucura, PM Sibiu: Soluţie geospaţiala in PM Sibiu - Cine munceste?
 • Ilona Csortan, CJ Mures: Managementul judeţului Mures – viziune dar si misiune

Seminarii tehnice
   
 • Maria Visan si Margareta Dobrescu, ICS: G/Technology – tehnologie sau clona de experţi?
 • Marius Ienculescu-Popovici, ICS: Concurs de soluţii - bataie la cap la furnizor, nu la beneficiar
 • Adrian Benţe, ICS: Performanţa sistemelor geospaţiale - aspecte inedite
 • Vasile Malaia, Transelectrica: Sistem de stocare si regasire a informaţiilor tehnice aferente instalaţiilor energetice
sus

Evenimente in cadrul Conferintei

„Politia Comunitara si provocarea geospatiala”. La acest seminar au participat atat 12 reprezentanti ai politiilor comunitare din tara cat si reprezentanti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Dintre persoanele care ne-au onorat cu prezenta ii amintim pe domnul Chestor Principal de Politie Marian Tutilescu (Director DRCPIV), domnul Chestor de Politie Lucian Guran (Director General Adjunct al DGPMB), domnul Marin Maldareanu (imputernicit Director la Directia de Ordine Publica din IGPR), domnul Col. Dumitru Soare (director general la Politia Comunitara a sectorului 2, Bucuresti), domnul subcomisar Wili Apreutesei (imputernicit Sef al UCAI din cadrul IGPR) si nu in ultimul rand, domnul Adrian Bucura (Sef Serviciu Informatica Primaria Sibiu). Printre temele discutate se numara si necesitatea comunicarii si interoperabilitatea intre Politiile Comunitare si Politia Romana; Necesitatea comunicarii si interoperabilitatea intre Politiile Comunitare si primarii; Urban Safety, solutia Intergraph pentru gestiunea incidentelor si a resurselor Politiilor Comunitare.

Concursul “Goana dupa fonduri”. Dupa ultima prezentare a primei zile, toti cei prezenti in sala au fost impartiti in 8 echipe pentru a participa la concursul principal al evenimentului care, in fiecare an, provoaca reflectii geospatiale generate de participarea intr-un exercitiu amuzant si interactiv. Anul acesta echipele au fost provocate sa scrie un proiect de finantare pentru o idee proprie in timp ce unul dintre membrii echipelor erau chemati pe rand sa indeplineasca divese probe ce erau grele si in acelasi timp amuzante. Cand toti participantii trecusera pe la masa probelor, proiectele au fost gata si au fost trimise juriului pentru verificare. Juriul a fost format din doamna Sevil Sumanariu - coordonatorul biroului Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si consultantii de specialitate Catalin Hristea (PMSolutions) si Radu Onofrei (Romactiv).

Premiile Intergraph Computer Services 2009. In timpul cinei festive desfasurata la Taverna Sarbului in Sinaia a avut loc ceremonia de premiere a celor mai valoroase proiecte ale anului 2008-2009 din perspective noastra. Cele cinci premii acordate in aceasta editie au fost:

 • Premiul pentru promovarea domeniului geospatial a revenit domnului Marian Tutilescu.
 • Premiul pentru impact social a fost oferit Consiliului Judetean Constanta pentru proiectul SIGRIT.
 • Premiul pentru management geospatial a fost adjudecat de catre Primaria Municipiului Brasov.
 • Premiul pentru cea mai buna echipa geospatiala a fost obtinut de Consiliul Judetean Mures.
 • Premiul pentru pionierat geospatial a fost acordat Politiei Comunitare Sibiu.

Concursul de postere. S-a bucurat anul acesta de participarea a 11 competitori care au ilustrat sub forma unui poster expus in sala principala a conferintei, utilizari interesante si creative a solutiilor geospatiale proprii bazate pe tehnologie Intergraph. Cei prezenti au votat, iar posterele premiate au fost: pe locul I „Solutii digitale geospatiale” al Primariei Municipiului Sibiu, pe locul II „Bazele dispeceratului tehnic integrat” prezentat de Primaria Municipiului Brasov, iar premiul al III-lea a revenit Politiei Capitalei cu posterul „Maparea Criminalitatii”.

inapoi

Copyright 2022 © Intergraph Computer Services