28 - 29 iunie 2012, Predeal


 

Editii anterioare

 
2006


Participanti
Prezentari
Evenimente in cadrul conferintei

Participanti

In 2006 au participat la conferinta 90 de persoane, parteneri si clienti, de pe intreg teritoriul tarii, acoperind o gama variata de domenii ce utilizeaza solutii geospatiale.
Pe langa domnul Josef Havas, reprezentantul Corporatiei Intergraph, au participat la conferinta din 2006 domnul Aurel Baloi, Seful Serviciului de Analiza al Politiei Romane, doamna Angela Ionita din partea Academiei Romane, domnul Gabriel Vasile, Editor Sef la revista Market Watch, domnul Stefan Roseanu, Director General la revista Club Feroviar, domnul Andrei Luncan, Presedintele Asociatiei Arhitectilor din Romania, domnul  Marin Alnitei, Seful Directiei Topografice Militare, domnul Dragos Mateescu, Director General al reprezentantei Dell Romania si multi altii.
sus

Prezentari

 • Josef Havas, Intergraph: Ultimele noutati de la Corporatia Intergraph
 • Gabriela Vlad, Sef Serviciu Informatic la Primaria Brasov: Baza de date geospatiale – nucleul sistemului IT al primariei
 • Aurel Baloi, Seful Serviciului de Analiza al Politiei Romane:  Maparea criminalitatii in Romania
 • Marcel Foca, ICS: De ce avem nevoie de comunicare geospatiala
 • Andrei Luncan, Presedintele AASMR: Aspecte esentiale in implementarea unui standard local de comunicare geospatiala
 • Ioana Raicu, Seful Serviciului IT din Primaria Bucuresti: Servicii electronice cu continut geospatial
 • Florin Burlacu, SAP: SAP NetWeaver
 • Dragos Mateescu, Dell Romania: Dell Overview
 • Catalin Hristea, PM Solutions: Atelier, INDS 2006
 • Angela Ionita, Academia Romana:  Servicii inteligente, componenta a sistemului inteligent de management al relatiei administratiei cu cetatenii
 • Angela Ionita, Academia Romana: Propunere de abordare strategica pentru implementarea INDS
 • Denis Stadler, Microsoft: Solutii Microsoft pentru enterprise
 • Claudiu Zoicas, IJSU Crisana: Solutii geospatiale pentru problemele unui inspectorat pentru situatii de urgenta
 • Marius Ienculescu-Popovici, ICS: Gestiunea informatiei geospatiale prin fluxuri de lucru informatizate
 • Doina Zamfirescu, ICS: Integrarea datelor geospatiale, problema sau solutie?
 • Adrian Bente, ICS: GeoMedia Fusion, Prelucrarea avansata a datelor

sus

Evenimente in cadrul conferintei

Concursul editiei. In prima seara, la finalul sesiunii de prezentari, a avut loc marea competitie a conferintei incheiata prin premierea echipei castigatoare. Toti participantii au fost impartiti in 7 echipe care au avut la dispozitie zone de lucru intr-unul dintre cele mai bune restaurante din Sinaia, Taverna Sarbului. Fiecare echipa a primit diverse materiale (hartie, lipici, etc). Echipele au avut la dispozitie toate aceste materiale pentru a construi un prototip si pentru a alcatui un set de instuctiuni pentru acesta. La finalul acestei etape, prototipurile au fost ascunse de catre echipa ICS, iar instructiunile redistribuite intre echipe. In cea de-a doua etapa, obiectivul participantilor a fost sa reconstruiasca prototipul, cat mai asemanator cu originalul, folosind instructiunile primite de la cealalta echipa. La final fiecare echipa a votat favoritele in functie de trei criterii: creativitate, inteligibilitatea instructiunilor scrise si modul in care au depasit obstacolele atunci cand au reconstruit prototipul. Pe parcursul acestui concurs s-a pus accentul pe dificultatile de comunicare inter-departamentale si rezultatul acestora.

Premiile Intergraph Computer Services 2006. Unul dintre momentele speciale ale acestei editii a fost decernarea premiilor Intergraph pentru persoanele si institutiile care au avut merite deosebite in promovarea domeniului geospatial.

 • Premiul pentru cea mai complexa solutie geospatiala a revenit Primariei Municipiului Brasov pentru proiectul “Sistem geografic pentru gestionarea datelor geospatiale la Primaria Municipiului Brasov”.

 • Premiul pentru Idei novatoare a fost acordat Primariei Municipiului Bucuresti.

 • Premiul pentru Impact Social a revenit Centrului de Proiectare Urbană şi Metropolitană Bucureşti pentru proiectul “P.A.T.Z.“

 • Premiul pentru promovarea domeniului geospaţial a fost inmanat doamnei Sevil Sumanariu, Presedinte ANIAP.

 • Premiul pentru efort susţinut şi perseverenţă a fost acordat domnului Constantin Moga, Şef Serviciu IT la Consiliul Judetean Mures pentru activitatea constanta si sustinuta pentru dezvoltarea solutiei geospatiale in cadrul Consiliului, dar si in alte primarii pe suprafata judetului, cum ar fi cea din comuna Nades.


Concursul de postere. Sapte participanti si-au expus lucrarile in spatiul special amenajat pentru aceste ilustratii creative ale solutiilor geospatiale implementate. Toti participantii la conferinta au votat preferatele lor si cele mai bune trei au castigat premii din partea sponsorilor editiei, microsoft si SAP. Acesti castigatori au fost: doamna Gabriela Vlad, Sef Serviciu Informatic la Primaria Brasov, cu posterul “Trecut, Prezent si Viitor la Primaria Brasov”. Al doilea premiu a fost acordat posterului “Protectia zonelor istorice in Tg. Jiu”al doamnei Ermina Pasare de la Primaria Tg. Jiu. Premiul al treilea a fost obtinut de Maiorul Claudiu Zoicas de la IJSU Bihor pentru posterul “Gis inseamna timp, timpul salveaza vieti”.
sus


inapoi

Copyright 2022 © Intergraph Computer Services